Bekijk het origineel

De Kruisweg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

De Kruisweg

2 minuten leestijd

De christen heeft zijn begeerte van de wereld af te trekken, hoewel het lichaam hier verblijft.

Al schijnt ons dat op het eerste gezicht hard, wij moeten ons maar houden aan dit woord van de heilige Paulus (1 Thess. 3:3), dat wij tot lijden geroepen en gesteld zijn. Waarmee hij wil zeggen, dat dit tot ons christen-zijn behoort, zodat wij die weg langs moeten, wanneer wij Jezus willen volgen.

Om echter onze zwakheid te hulp te komen en de tegenzin en de droefheid van het verdragen der vervolgingen te verzachten, wordt dit tot onze troost er tegenover gesteld, dat nl. in het leiden om der wille van het evangelie wij als van stap tot stap de Zoon van God volgen en Hem tot een leidsman hebben.

Wanneer ons allen maar gezegd werd, dat om christen te zijn wij in al onze wandel de smaad der wereld te dragen hebben, zo dikwijls als het Gode behaagt en dat wij dan ook vrijmoedig de dood onder de ogen kunnen komen, zouden wij, naar het zich laat aanzien, wel met een schijn van recht kunnen tegenwerpen, dat dit alles ons heel gemakkelijk het spoor bijster doet raken.

Maar wanneer ons geboden wordt Jezus Christus te volgen, is Zijn geleide te schoon en te eervol om het af te slaan.

Calvijn („Het gepredikte Woord")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

De Kruisweg

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken