Bekijk het origineel

Advies Wereldraad: wijs zendeling uit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Advies Wereldraad: wijs zendeling uit

ANNE VAN DER BIJL VOOR EZA

3 minuten leestijd

AMSTERDAM — Ruim drieduizend bezoekers trok donderdag de wereldwijde zendingsdag van de Evangelische Zendingsalliantie in Amsterdam. De EZA, het samenwerkingsverband van de zogenaamde geloofszendingen, constateert met bezorgheid dat antropologen van de Wereldraad van kerken regeringen van ontwikkelingslanden adviseren zendelingen uit te wijzen.

Dat zei Anne van der Bijl (van Kruistochten) 's morgens in zijn openingswoord. De heer Van der Bijl herinnerde eraan dat in Peru de Wyclif-Bijbelvertalers geen verlenging van hun visa hebben gekregen en hij hekelde voorts de hulp die door de Wereldraad aan Frelimo in Mozambique is gegeven. Nu Frelimo met Russisch personeel en met KGB-methoden haar doel heeft bereikt, worden de kerken officieel gesloten, zei hij. Volgens de heer Van der Bijl is Nederland ten prooi gevallen aan de leugen die onder meer blijkt uit onjuiste linkse informatieverstrekking. De EZA en de Geloofszendingen willen een duidelijk geluid laten horen, zodat wij alleen zien waar de grens ligt tussen ongeloof en revolutie enerzijds en geloof in God, gerechtigheid en vrede, anderzijds.

Een vijftiental zendingskandidaten die binnenkort naar het zendingsveld vertrekken, nam officieel afscheid. Voorts gaven met verlof in Nederland zijnde zendelingen berichten van de diverse zendingsvelden door.

Klaas van der Raa uit Brazilië betoogde evenals Anne van der Bijl dat Nederland alleen behouden zal worden als het een écht zendingsland wordt. ,,God beschermt het land waar Hij genoeg potentieel ziet, voor wereldevangelisatie", zei Van der Bijl.

Iedereen

George Miley van operatie mobilisatie beklemtoonde 's middags dat zending niet een aangelegenheid is van enkele beroepszendelingen, maar een opdracht voor iedere christen. Hij nodigde 's avonds de jongeren uit hun leven te geven voor dat doel.

Het komende weekeinde is er als vervolg op de zendingsdag een studiebijeenkomst in Wassenaar ten behoeve van degenen die er serieus over denken naar het zendingsveld te gaan.

Namens de bezoekers van de wereldwijde zendingsdag werd een bemoedigend telegram naar minister Van Agt gestuurd met het oog op de moeilijke positie waarin hij verkeert met betrekking tot de abortus.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Advies Wereldraad: wijs zendeling uit

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken