Bekijk het origineel

Israël

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Israël

2 minuten leestijd

TEL AVIV — Bij gemeenteraadsverkiezingen in zeven Arabische dorpen in Israël hebben Arabische kandidaten van de Israëlische Arbeiderspartij overwinningen geboekt, zo is in kringen van het Israëlische ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. In vier van de zeven dorpen met een Arabische bevolking waar werd gestemd, werden met de Israëlische Arbeiderspartij verbonden Arabische kandidaten gekozen. In twee dorpen wonnen met de Communistische Rakah-partij samenwerkende groeperingen. Een dorp koos een Communistische burgemeester, maar gaf aanhangers van de Arbeiderspartij een meerderheid in de uit negen leden samengestelde gemeenteraad.

Volgens politieke waarnemers was het succes van de communisten bij de Arabisch-Israëlische gemeenteraadsverkiezingen ditmaal geringer dan bij de verkiezingen van een maand geleden in andere plaatsen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Israël

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken