Bekijk het origineel

Gemeenteraad akkoord met Gaasperdam

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gemeenteraad akkoord met Gaasperdam

AMSTERDAM

2 minuten leestijd

.

AMSTERDAM — De gemeenteraad is woensdagavond met alleen de vijf stemmen van PSP en PPR tegen, akkoord gegaan met het bestemmingsplan Gaasperdam. In dit zuidoostelijke stadsuitbreidingsgebied tussen de Bijlmermeer en het riviertje Het Gein zullen ongeveer achtduizend woningen worden gebouwd, bestemd voor mensen die nu hoofdzakelijk in de stadsuitbreidingsgebieden van Amsterdam wonen

Tegen het plan waren 27 bezwaarschriften ingediend. De bezwaren golden ondermeer de aantasting van het landschap in het Geingebied. Zes organisaties op het gebied van landschapsbehoud en milieubescherming brachten enkele dagen geleden een nota uit waarin op een compromis tussen de belangen van stadsuitbreiding en het landschapsbehoud werd aangedrongen. Ze pleitten voor een zodanige herindeling van het gebied dat de ontworpen brede strook stedelijk groen tussen het woongebied en de polder langs het Gein zou' kunnen vervallen, en dat ook de grens. ,van de bebouwing verder van het riviertje zou kunnen komen.

Wethouder De Clou (Publieke' werken) wees woensdagavond een motie van de hand waarin gevraagd werd het gebied rond Het Gein uit te roepen tot beschermd landschap. Hoewel de wethouder met de intentie kon instemmen, zag hij er het gevaar in dat het hele bestemmingsplan „op zijn kop gezet zou worden".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Gemeenteraad akkoord met Gaasperdam

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken