Bekijk het origineel

Communisten dringen in Portugal op

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Communisten dringen in Portugal op

2 minuten leestijd

LISSABON — De communistische kandidaat voor het presidentschap van Portugal heeft vrijdag gewaarschuwd dat economisch herstel en maatschappelijke stabiliteit onmogelijk zullen kunnen worden verwezenlijkt indien zijn partij buiten de regering wordt gehouden.

,.Politieke, economische en sociale stabiliteit en het herstel van de Portugese economie., zullen alleen kunnen worden verwezenlijkt indien de arbeiders hun vertrouwen schenken... en dat kan alleen indien de Communistische Partij actief deelneemt aan de komende regering...", aldus verklaarde Octavio Pato vrijdag op een persconferentie.

Pato, die lid is van het Politburo van de Communistische Partij, is de Communistische kandidaat bij de presidentsverkiezingen van 27 juni.

De twee belangrijkste kanshebbers, chefstaf van het leger Generaal Antonio Ramalho Eanes en premier José Pinheiro de Azevedo, hebben evenals de grootste partijen verklaard dat de communisten, althans voorlopig, buiten de regering moeten worden gehouden.

Zij hebben verklaard zich in staat te achten een regering te vormen die het vertrouwen van de arbeiders geniet zonder dat de Communisten in het kabinet zijn vertegenwoordigd. Pato pleitte vrijdag voor de vorming van een „Regering van Links". ,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Communisten dringen in Portugal op

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken