Bekijk het origineel

Verlenging Unctad

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verlenging Unctad

Nog geen akkoord

2 minuten leestijd

NAIROBI — De deelnemers aan de Unctad-4 zijn vrijdag overeengekomen de conferentie te verlengen tot zaterdag, en mogelijk zondag, omdat er nog geen overeenkomst in zicht is over de belangrijkste punten: de schuldenkwestie en het gemeenschappelijke grondstoffenfonds. De conferentie had volgens oorspronkelijk plan vrijdag gesloten moeten worden met een plenaire zitting.

Vrijdag werd opnieuw koortsachtig vergaderd, met name in het kamp van de rijke landen, waac men er niet in slaagt met eenstemmige voorstellen te komen. Vertegenwoordigers van de ontwikkelingslanden belegden een spoedbijeenkomst waarop besloten werd vast te houden aan de eis tot onmiddellijke instelling van een gemeenschapplijk fonds ter stabilisering van de prijzen van tien belangrijke grondstoffen. Zestig landen, overwegend uit de derde wereld, hebben al bijdragen aan dit fonds toegezegd. Een gemeenschappelijk EEG-standpunt over het grondstoffenfonds bleek ook vrijdag, ondanks intensief voortgezet overleg en contact met de respectievelijke hoofdsteden, niet mogelijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Verlenging Unctad

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken