Bekijk het origineel

Studenten willen geen belasting op beurzen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Studenten willen geen belasting op beurzen

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De landelijke organisaties van studenten bij het wetenschappelijk en het hoger beroepsonderwijs hebben bij staatssecretaris Van Rooijen van financiën gepleit voor een noodmaatregel om over beurzen geen belasting te hoeven betalen.

Bijvoorbeeld een collectieve kwijtschelding.

Ze vinden dat er vervolgens een goede regeling moet worden getroffen, zoals ook gebeurd is voor de AOW-ers, die met soortgelijke problemen zaten als de studenten.

De studenten vreesden ook, dat het kabinet het SER-advies zal volgen om studenten en jongeren onder de 23 jaar niet in aanmerking te laten komen voor verhoging van de zogenaamde premievrije voet. De bewindsman zegde volgens de studentendelegatie toe, dat de studenten niet van de verhoging zullen worden uitgezonderd.

De studenten zetten nog uiteen, dat hun rechten erg slecht zijn vastgelegd in tegenstelling tot hun plichten om belasting te betalen. In de contacten met de ministeries van onderwijs en wetenschappen en van financiën is steeds verwezen naar het niéuwe studiefinan-' cieringssysteem, dat. staatssecretaris Klein ontwerpt, maar waarop al jaren wordt gewacht.

Intussen is de situatie zo, dat de Rijksoverheid met de ene hand afneemt, wat zij met de andere heeft gegeven: een student met een maximum-beurs zonder bijverdiensten kan een aanslag van zo'n 600 gulden verwachten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Studenten willen geen belasting op beurzen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken