Bekijk het origineel

Werklust ontbrak

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Werklust ontbrak

2 minuten leestijd

PARAMARIBO De Surinaamse maatschappij NV Surland heeft een schade geleden van ruim een ton, doordat 110 ha land beplant met Padi (rijstplant-) niet is geoogst.

De directie had de afgelopen weken een dringend beroep op al haar werknemers gedaan om met hun hele familie te helpen de padi van het veld te halen omdat machinaal oogsten niet meer mogelijk was door de slechte gesteldheid van de grond. Die was te drassig geworden door de aanhoudende regens.

De werkwilligen werd toegezegd dat zij 50 procent van de geoogste Padi, die gedroogd en gepeld zou worden geleverd, zouden ontvangen. Later verhoogde de directie het voorstel tot 75 procent, omdat de belangstelling voor het eerste aanbod te klein was.

Het nieuwe voorstel vond ook geen gehoor bij de werknemers. Toen besloot Surland, om te voorkomen dat het kostbare volksvoedsel verloren zou gaan, de werknemers de gehele rijstoogst gratis aan te bieden als er maar geoogst zou worden. Met pijn en moeite werd toen 20 van de 130 ha geoogst, waardoor 350.000 kg padi, die ongeveer 220.000 kg rijst zou opleveren, op het veld verrotte.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Werklust ontbrak

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken