Bekijk het origineel

Kalma stuurde nog een telegram

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kalma stuurde nog een telegram

.Jnquisitiemethoden minister*'

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — Hoofdinspecteur B. D. Kalma, chef zeden- en kinderpolitie in Rotterdam, blijkt maandagavond niet een maar twee telegrammen te hebben verzonden met betrekking tot de kwestie-Bloemenhove.

De politie in Heemstede, die eventueel een inval in de Bloemenhovekliniek zou moeten doen, kreeg van Kalma het volgende bericht: „Bezint eer ge begint met uitvoering inquisitiemethoden minister van Justitie tegen Bloemenhovekliniek". Ook dit telegram was, zo deelde de hoofdinspecteur mee, ondertekend met naam en functie.

Afgelopen dinsdag besloot burgemeester A. van der Louw van Rotterdam, de hoogste baas van Kalma, tot een onderzoek naar de wijze, waarop de, hoofdinspecteur zich solidair had verklaard met de bezetsters van de Bloemenhovekliniek. Dit sloeg op het feit, dat Kalma een solidariteitstelegram aan de bezetsters had ondertekend met naain en functie. Volgende week vrijdag krijgt Kalma een commissaris van de rijksrecherche op bezoek voor een „oriënterend gesprek". Daaraan zal een gesprek van de hoofdinspecteur met burgemeester Van der Louw vooraf . gaan. Kalma zal zich in deze gesprekken laten bijstaan door de advocaat mr. ëakker Schut.

Intussen verricht Kalma normaal zijn werk op het Hoofdbureau aan het Haagseveer. Hij zegt daarbij geen moeilijkheden te ondervinden. „Alleen kijken sommige mensen me nu nog vreemder aan, dan ze al deden." De actie van de Rotterdamse politiechef heeft overigens nogal wat los gemaakt. Dagelijks ontvangt Kalma telegrammen en telefoontjes van mede- én tegenstanders. De laatsten zouden verre in de minderheid zijn. Kalma zegt zeer blij te zijn met de opmerking van de voorzitter van de Nederlandse politiebond, dat de zaak erg overtrokken is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Kalma stuurde nog een telegram

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken