Bekijk het origineel

Gouda weigert huurverhoging

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gouda weigert huurverhoging

Inwoners wijk Bloemendaal

2 minuten leestijd

Gouda — Het aantal inwoners van Gouda, dat weigert de verplichte huurverlioging van acht procent te betalen zolang de loonmaatregel van kracht; is, is gegroeid tot een kleine zeshonderd.

De ruim 300 bewoners van de Burgen- en Lustenwijk hebben gezelschap gekregen van ongeveer tweehonderd gezinshoofden uit de Riet- en Veenzoomwijk. Beide buurten liggen in het stadsdeel Bloemendaal-oost, dat eerder in het nieuws kwam, doordat het gemeentebestuur de kosten hiervoor vele tientallen miljoenen te laag had geschat.

Aan staatssecretaris Van Dam (Volkshuisvesting) hebben de „weigeraars" schriftelijk hun redenen uiteengezet. Zij wijzen de bewindsman erop, dat hij in een brief aan de Tweede kamer de huurverhoging baseert op de te verwachten loonstijging in 1976. ,,Nu op 3 december vorig jaar de loonmaatregel is afgekondigd, ontvalt aan deze huurverhoging het belangrijkste argument", aldus de bewoners;

De huizen aan de Riet- en Veenzoom zijn eigendom van de woningsbouwvereniging St. Jozef. Het bestuur hiervan vindt dat de weigeraars het gelijk aan hun kant hebben, maar zal desondanks vasthouden aan de huurverhoging. „Wij staan met de rug tegen de muur De rijksbijdrage voor onze huizen is verminderd en dat moeten we — gedeeltelijk — doorberekenen aan de huurders", aldus secretaris J. van Vliet Net als de algemene woningbouwvereniging Gouda, de huisbaas van de Burgen- en Lustenwijk, zal St. Jozef zonodig de verschuldigde huurpenningen doen incasseren via een deurwaarder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Gouda weigert huurverhoging

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken