Bekijk het origineel

Roemenen bang voor aanval Sovjet-Unie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Roemenen bang voor aanval Sovjet-Unie

2 minuten leestijd

WENEN — Roemenië is in de greep van de angst geweest na hardnekkige geruchten over een ophanden zijnde inval van de Russen na een volkomen onverwachte oproeping van reservisten eerder deze maand.

Dit is zaterdag meegedeeld in Weense diplomatieke kringen. De geruchten die gepaard gingen met het hamsteren in hoog tempo van olie, suiker en andere levensmiddelen, stonden in verband met het feit dat het mobilisatiebevel niet van tevoren was bekendgemaakt.

Een deel van de reservisten werd zelfs midden in de nacht opgeroepen. Buitenlandse militaire deskundigen hebben echter geen tekenen waargenomen die duidden op ongewone troepenbewegingen. Inmiddels is Konstantin Katoesjev, de secretaris van de Sovjetrussische communistische partij, belast met het onderhouden van de betrekkingen met andere aan het bewind zijnde communistische partijen, in Boekarest aangekomen, kennelijk in verband met de pogingen van het Kremlin een conferentie van Europese communistische partijen te beleggen.

Roemenië, dat zich altijd onafhankelijk tegenover Moskou heeft opgesteld, verzet zich tegen de eis van de Russen dat er op deze conferentie een gemeenschappelijk actieprogram wordt aangenomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 31 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Roemenen bang voor aanval Sovjet-Unie

Bekijk de hele uitgave van maandag 31 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken