Bekijk het origineel

Zondags zwemmen blijft beperkt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Zondags zwemmen blijft beperkt

In Sprang Capelle

4 minuten leestijd

SPRANG-CAPELLE — Het zwembad in Sprang Capelle is 's zondags van 1 tot 5 uur geopend. Een te gering aantal uren, oordeelde de heer A. van Oversteeg (Gemeentebelangen) vrijdagavond in de Raad van Sprang-Capelie. Hij wenste dat ook op doordeweekse dagen het bad wat langer open is.

Burgemeester P. Bakker zei dat volgens het reglement van het bad niet de raad maar het college van B & W de openings- en sluitingsuren vaststelt. Voor de heer Van Oversteeg was dit aanleiding met het voorstel te komen die bevoegdheid het college te ontnemen en in handen te leggen van de raad. De raad verwierp het voorstel met 6 tegen 5. Tegen stemden de vijf leden van de SGP en de heer D. de Bie (eigen lijst).

De raad bleek niet voltallig: Mevr. M. van Suijlichem (PvdA) en de heer H. Winkelman (Gemeentebelangen) waren verhinderd.

Omdat het zwembad in Sprang-Capelle voortaan op zondag geopend is moet het reglement voor het bad worden gewijzigd. De heer G. van den Dool (SGP) verklaarde dat zijn fractie tegen wijziging van het reglement is. Het voorstel kwam in stemming en werd met 6 tegen 5 stemmen verworpen. Ook nu kreeg de SGP de steun van de heer De Bie. De beslissing van de raad had overigens geen enkele betekenis omdat het zwembad in Sprang-Capelle 's zondags toch geopend moet zijn. Burg. Bakker: „In dit geval gaat een hogere wet nu eenmaal voor een lagere".

SCHOOL

De heer J. de Vries (PvdA) probeerde een discussie uit te lokken over de openbare basis-school in Capelle. De school kan vermoedelijk niet blijven bestaan. Van de vereniging voor openbaar onderwijs was bij de gemeente een rapport binnengekomen over de situatie bij het openbaar onderwijs in Capelle met het verzoek dit rapport in de raad te behandelen. B & W adviseren de raad de zaak op te schorten en te wachten op het pre-advies. De heer De Vries vond de kwestie urgent. Hij zei voor de bouw van een openbare school in het centrum van Sprang-Capelle te zijn op voorwaarde dat de school in Capelle blijft bestaan.

Hij wilde graag daarover de mening horen van B & W. Maar burgemeester Bakker merkte op dat de zaak niet aan de orde is: „We willen beslagen ten ijs komen. Misschien kunnen we in de volgende vergadering of in de vergadering daarna met een voorstel komen".

BOMEN

De raad ging akkoord met het voorstel een bedrag van ƒ 787.000,- beschikbaar te stellen voor het uitvoeren van de vijfde fase van het rioleringsplan (Kerkstraat, Meijerstraat, Torenstraat en Oudestraat). Voorts trok men ƒ70.000,- uit voor het verbeteren van de Parallelweg oop de Nieuwevaart. De heer P. Quist (SGP) vroeg of de bomen langs de weg kunnen blijven staan en als dat het geval is of dan de wortels van de bomen de nieuwe Parallelweg en de aan te brengen beplanting niet schaden. De heer Bakker zette uiteen dat het de bedoeling is de bomen te sparen, maar dat het college graag over dit punt in een openbare bijeenkomst een gesprek wenst met de mensen op de Nieuwevaart. Zij kunnen dan ook het beplantingsschema zien. Met 7 tegen 4 stemmen besloot de raad drie percelen bouwgrond te verkopen bij de gereformeerde kerk te Sprang aan de heren J. en H. Raamstijn. In een vorige raadsvergadering moest dit punt worden aangehouden omdat een aantal raadsleden van mening was dat die percelen dienden te worden bestemd voor parkeerterrein.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 31 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Zondags zwemmen blijft beperkt

Bekijk de hele uitgave van maandag 31 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken