Bekijk het origineel

SGP-er nam afscheid van raad Woudrichem

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

SGP-er nam afscheid van raad Woudrichem

3 minuten leestijd

WOUDRICHEM — „Een moeilijk te besturen gemeente met immense problemen ten gevolge van de herindeling. Een gemeente die zich nog steeds niet gevestigd heeft en de financiële problematiek nog niet heeft overwonnen. Een gemeente die een krachtig en slagvaardig bestuur nodig heeft".

Zo betitelde raadslid De Jong gisteravond in zijn afscheidsrede de gemeente Woudrichem, waarvan hij op de gisteravond gehouden raadsvergadering afscheid nam in verband met zijn vertrek naar Alblasserdam. De heer De Jong had bij zijn afscheid enerzijds een gevoel van bevrijding, maar anderzijds kon hij de verantwoordelijkheid moeilijk van zich afzetten. ,,Politieke ervaring is wel een verrijking en zeker in de politiek van Woudrichem", zo zei de heer De Jong. „Voor mijzelf heb ik moeten constateren, al heb ik mijn politieke of zoals u wilt principiële overtuiging niet onder stoelen of banken gestoken, dat ik soms had moeten spreken waar ik gezwegen heb en had moeten zwijgen waar ik gesproken heb".

Als oorzaak van alle chaos en verwarring zowel op nationaal en locaal terrein, noemde de heer De Jong het verlaten van Gods Woord als richtsnoer in het leven, en noemde daarbij Jeremia 2 vers 13: Mij de Springader des Levenden Waters hebben zij verlaten en hebben zichzelven bakken uitgehouwen, gebroken bakken die geen water houden.

Actief

Burgemeester L.M. Voster noemde de heer De Jong een actief raadslid, dir als eenmansfractie vooral veel werk had gemaakt van de begrotingsrekeningen. Evenals vele andere raadsleden betreurde hij zijn vertrek. Namens de gemeenteraad bood hij een Parker balpen aan als afscheidsgeschenk.

De heer Worrell (PvdA) vond met de andere fracties de heer De Jong een principieel en standvastig man. Hij heeft ondanks dat wij de degens nog wel eens kruisten, bij ons groot respect afgedwongen, zo zei de heer Worrell. De heer J. de Jong die bijna twee jaar in de raad heeft zitting gehad, hoopte dat zijn opvolger, de heer M.M. Schouten met evengrofe welwillendheid tegemoet zou getreden worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

SGP-er nam afscheid van raad Woudrichem

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken