Bekijk het origineel

Oplaaiend verzet in Cambodja

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Oplaaiend verzet in Cambodja

3 minuten leestijd

 

PARIJS — De Franse free-lance journalist Yves-Guy Berges, die onlangs een bezoek bracht aan Cambodja, heeft maandag in de France-Soir verklaard dat hij een groeiend gewapend verzet tegen de Rode Khmer heeft geconstateerd.

Volgens hem beheersen gewapende anti-comnuinistische guerrilla-eenheden grole gebieden van de' Cambodjaanse jungles. De Rode Khmer zou niet eens een poging gewaagd hebben om die gebieden onder zijn controle te brengen.

Berges, die zijn lauweren oogstte in de oorlog van Vietnam en macht overnamen in Cambodja. De groep, ongeveer honderd man. werd aangevoerd door een zekere kolonel Rithysa. Deze was van mening, aldus Berges. dat de rollen zijn omgedraaid. „De Hode Khmer" zit nu op de plaats waar wij hebben gezeten en wij zitten op hun plaats, het initiatief is nu aan ons.

Contact met de Hode Khmer wordt volgens Berges zoveel mogelijk vermeden omdat na elke confrontatie De Rode Khmer represaillemaatregelen uitvoerde tegen de bevolking.

Volgens Berges heeft de Rode Khmer het trouwens te druk met het bewaken van de orde. Hij citeerde voornoemde kolonel met de opmerking dat ,,De vrede van de Rode Khmer maar tijdelijk is".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Oplaaiend verzet in Cambodja

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken