Bekijk het origineel

Lauwheid

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Lauwheid

2 minuten leestijd

Het is meer dan vreemd, dat het licht Gods in deze tijd in groter helderheid schijnt dan het ooit het geval geweest is, terwijl er toch helaas zo weinig ijver gevonden wordt.

Indien wij daarover niet verslagen zijn van schaamte, des te erger. Want hoe zullen wij straks voor de grote Rechter verschijnen moeten waar het kwaad, dat wij trachten te verbergen, openbaar zal gemaakt worden en zodanig tegen ons zal getuigen, dat het genoeg is om ons geheel te gronde te richten?

Want indien wij verplicht zijn God rekenschap af te leggen naar de mate van de kennis, die Hij ons gegeven heeft, wat zal er dan, bid ik u, van ons worden, nu wij zo huiverig en vreesachtig zijn om in de strijd te begeven, terwijl God Zich in deze tijd toch zo aan ons geopenbaard heeft, dat men wel kan zeggen: Hij heeft ons de grote schatten van Zijn heilgeheimen geopend en ontvouwd. Moet men niet zeggen, dat wij het niet waarderen, dat God met ons van doen heeft?

Om kort te gaan, er is geen verontschuldiging voor te vinden, dat het ons niet tot grote schande is, ja tot een schuld, die een schrikkelijk oordeel over ons brengt, zoveel van de waarheid Gods gekend te hebben en zo weinig moed gehad te hebben die te handhaven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Lauwheid

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken