Bekijk het origineel

Nieuwe scholen in Waddinxveen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwe scholen in Waddinxveen

3 minuten leestijd

WADDINXVEEN — De onderwijsmogelijkheden worden verder uitgebreid. In augiistus start de Lagere Technische School in een scholengemeenschap, samen met de Chr. Mavo. In de buurt van de samenwerkingsschool Havo-Atheneum, wordt een nieuwe school gebouwd op de hoek Kanaaldijk/Sniepweg. Het plan in Waddinxveen een school voor lager beroepsonderwijs (LTO) te stichten is gekomen van de Christelijke Technische School aan de Nieuwe Vaart in Gouda. Deze diende destijds een aanvraag tot uitbreiding in, maar dat 'leek geen haalbare kaart, daarom werd er geopperd dan maar een dependance in Waddinxveen te stichten.

Daardoor werd de Protestants Christelijke Stichting voor Voortgezetonderwijs in Waddinxveen opgericht. Deze stelde zich ten doel het oprichten van een scholengemeenschap, voor LTO samen met de bestaande Chr. Mavo. Deze Mavo, met het hoofdgebouw aan de Pr. Beatrixlaan, was al lang aan, nieuwbouw toe. De leerlingen waren ondergebracht in allerlei dependances. Nieuwbouw mocht alleen worden gerealiseerd in combinatie met een ander, aansluitend schooltype, waarop men in het scholenbouwplan werd opgenomen. De nieuwbouw wordt, als alles naar wens verloopt, in 1979 in gebruik genomen.

 In eerste instantie was het ook de bedoeling dat de Christelijke Huishoudschool ,,De Rank" in de nieuwbouw betrokken zou worden. De besprekingen daarover zijn niet afgesprongen, maar om de benodigde subsidies te verkrijgen is niet gewacht op het resultaat van de besprekingen. De nieuwe LTO gaat met drie afdelingen van start: bouw, metaal en installatietechniek. De samenwerking met de school aan de Nieuwe Vaart in Gouda is dusdanig dat voor andere richtingen de leerlingen daarheen kunnen, ook al is de school verder zelfstandig.

Omdat de eerste twee jaar voornamelijk algemeen vormend onderwijs wordt gegeven, kunnen de leerlingen in ieder geval de opleiding in Waddinxveen beginnen. Dit zal de eerste jaren (tot 1978) gebeuren in noodlokalen. Dit jaar zal worden gestart met rond de 40 leerlingen. Als alles eenmaal draait zal de scholengemeenschap in 1986 met 680 leerlingen de top hebben bereikt. Deze leerlingen zullen dan komen uit Waddinxveen, Reeuwijk, Boskoop, Hazerzwoude-dorp. Zevenhuizen en Moerkapelle.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Nieuwe scholen in Waddinxveen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken