Bekijk het origineel

NOG NIET HOPELOOS

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

NOG NIET HOPELOOS

2 minuten leestijd

Aan een slepend conflict tussen minister Vredeling en de VVDM is voorlopig een einde gekomen. De confrontatie tussen beiden spitste zich toe op het dreigen van de VVDM om dienstbevelen te weigeren en naast zich neer te leggen. Terecht brak minister Vredeling daarna het gesprek met de VVDIVI af en weigerde verder overleg.

Na een maand van overleg in eigen kring is de VVDM door de knieën gegaan en heeft de VVDM het hoofd in de schoot gelegd en erkend dat zij het weigeren van dienstbevelen niet in haar strategie tegenover de minister en de legerleiding zal toepassen. Soms krijgen we de indruk alsof ons land regelrecht naar de wanorde en chaos afglijdt, alsof er geen enkele kracht meer in onze samenleving aanwezig is, die nog ergens tegenweer tegen deze ontbinding kan bieden, of wil bieden. Het geeft de indruk alsof slechts actiegroepen regeren en de rest van ons volk maar lijdelijk moet toezien en ondergaan wat enkelen hun opleggen.

Het gebeuren op de vorige week in Leusden gehouden Gereformeerde Synode, alsook de houding van minister Vredeling in het overleg met de VVDM, maken duidelijk dat bij een tactisch , welbewust optreden, enkelen zeer wel in staat zijn onbekookte progressieve zaken te verhinderen. Dat het in dit geval met de VVDM juist ,,één der hunnen" moest zijn, is een gelukkige bijkomstigheid.

De moedeloosheid die de zwijgende meerderheid tegen het opdringende progressieve geweld zo menigmaal kenmerkt in de trant van „het helpt toch allemaal niet", wordt met deze genoemde voorbeelden geloochenstraft. Integendeel, ze speelt slechts progressief Nederland in de kaart.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

NOG NIET HOPELOOS

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken