Bekijk het origineel

Gronings burgemeester verlaat Expogé congres

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gronings burgemeester verlaat Expogé congres

Verontwaardigd over uitlatingen voorzitter

2 minuten leestijd

GRONINGEN — Woensdagmiddag is burgemeester H.G. Buiter van Groningen verontwaardigd weggelopen tijdens het congres van de Expogé. De burgemeester ergerde zich buitengewoon aan de jaarrede van de landelijke voorzitter van de Nederlandse Vereniging Ex- Politieke Gevangen, de heer H.P.J. van Ketwich Verschuur.

De voorzitter maakte enkele aanmerkingen op het beleid van het huidige kabinet. Hij noemde in dit verband de waardevolle diensten die prins Bernhard aan de Nederlandse industrie heeft bewezen in de vijftiger jaren, waarvoor de prins destijds een eredoctoraat aan deTH in Delft ontving.

Wanneer wij nu 25 jaar later moeten ervaren hoe de regering Den Uyl - zestien wijze mannen met elkaar - de industrialisatie van ons land bevordert, dan heeft dat maar weinig met landsbelang te maken, aldus de heer Van Ketwich Verschuur. Hierop verliet burgemeester Buiter, die voorzitter van het erecomité congres Groningen is, verontwaardigd de zaal.

In een commentaar na afloop stelde hij dat hij het zeer misplaatsh achtte •van de heer Van Ketwich Verschuur dat hij een dergelijke bijeenkomst die zo teer ligt in een politiek daglicht durft te stellen. De burgemeester verklaarde verder dat deze uitspraak van de landelijk voorzitter niets af zal doen aan de uitermate grote waardering en het respect dat hij heeft voor de Expogé en de talloze verzetsmensen die op dit congres aanwezig waren.

Spijt

De heer Van Ketwich Verschuur betreurt de uitlatingen die hij in Groningen deed bij de opening van het 31e jaarcongres van de vereniging Expogé. Direct na afloop van de bijeenkomst zei de heer Van Ketwich Verschuur in zijn jaarrede ,,Enkele persoonlijke gevoelens te hebben weergegeven ten aanzien van het regeringsbeleid". De Expogé-voorzitter stelt uitdrukkelijk deze woorden vanuit zijn persoonlijke verantwoordelijkheid te hebben uitgesproken ,, en daarbij geenszins de bedoeling te hebben gehad wie dan ook in zijn overtuiging te kwetsen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 29 Pagina's

Gronings burgemeester verlaat Expogé congres

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 29 Pagina's

PDF Bekijken