Bekijk het origineel

Pmksteren | VOOV de jettgd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Pmksteren | VOOV de jettgd

3 minuten leestijd

Zie nu die handvol vissers staan, met engelenkrachten aangedaan, gezalfd tot hemeltolkenl Een Thabor wordt die Pinksterzaal, de Pinksterrede één lojkoraal, dat heendringt door de wolken. Des Heeren liefde die hen blaakt, doet hen in alle talen het heil dat zielen zalig maakt, de wonderen Gods verhalen. Dat is die Simon, buigend riet, die driemaal zwoer: Ik ken Hem niet! Verwonnen door een vrouwe. Daar rijst hij', als een rots geplant, schoon heel de wereld knarssetandt, nu houdt hij Jezus trouwe. Verneem het nu, gij Jacobs huis, gij vriend en vijand tevens, de Heer' Die g' ophingt aan het kruis, herleeft als Vorst des levens. Dat zijn de lammeren, zwak en laf, gevloden van de herdersstaf, bij de eerste wervelvlagen. Wel lammeren nog in lijdzaamheid, maar leeuwen ook, ter dood bereid, ja, stervend alle dagen. Geen saamgezworen wolfsgebroed, zal nu hun mond doen zwijgen. Eer zullen ze in hun martelbloed Beste Jongrens en meisjes, De Junl-maand Is aangebroken en de raadsels verwacht Ik weer van JuUle allemaal. Niet vergeten hoor, en wie zich al In maanden niet heeft ingespannen om ze op te lossen, mag dit gerust weer doen. Er zyn er weer die teruggekomen zynt Ik hoop dat er meer zullen volgen.

Over enkele dagen is het Pinksteren. Dan herdenken we de uitstorting van de Heilige Geest. Wat nodig is voor ons aUemaal? Dat die Geest ook in onze harten gaat werken, dat we de hulp van die Geest mogen opmerken in ons leven. Want de Geest is nog op aarde en er zyn tyden geweest dat ze krachtig werkte. Denk eens in ons land aan de dagen der Hervorming en ook nog in later tyden.

Hiernaast een paar verzen van Ds. Ten Kate een bekende en geliefde dichter uit de vorige eeuw. Lees het maar eens. De harteiyke groeten van OOM KOOS.

RAADSEL 147
fc. • (Voor kinderen, jonger dan 10 jaar)

1. Welke vrouw moest van Sara weg? 2. Welke man bezorgde Jacob veel last? 3. Welke man ook? 4. Wie was Jacobs enige dochter? 5. Wie was zijn meestgeliefde zoon? 6. Welke man kwam uit Morenland? 7. Welke man doopte hem? 8. Waar was hij eerst geweest? 9. Hoe reisde hij zijn weg? 10. Waarop zat hij?

RAADSEL 647

(Voor kinderen van 10 jaar en ouder) 1. Was Kanaan waterarm of waterrijk? 2. Waar haalde men het water van

daan? 3. Waren alle putten vol? 4. Wie kwam in een droge kuil te

recht? 5. Wie in een modderige? 6. Wie in een leeuwenkuil? 7. Waar sliep men in het oosten

vaak? 8. Op welk feest hoonde men in hut

ten? 9. Hoeveel maanden kennen wij? 10. Hoe vaak was het in een jaar

nleuwemaansfeest? 11. Wie was eens op dat feest afwe

zig? 12. Wie was toen boos? 13. Hoeveel dagen dikke dmsternis

in Egypte? 14. Waar niet? 15. Welke diertjes konden een zonsverduistering veroorzaken?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 29 Pagina's

Pmksteren | VOOV de jettgd

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 29 Pagina's

PDF Bekijken