Bekijk het origineel

Expoge boos op Raad van Kerken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Expoge boos op Raad van Kerken

2 minuten leestijd

GRONINGEN — De actie van de Raad van Kerken om de drie van Breda vrij te laten is verbazingwekkend en roept verontwaardiging op. Het getuigt van een zo ernstig onbegrip voor de noden van de oorlogsslachtoffers het 't appel van de Raad van Kerken niet veel meer is dan een slag in de lucht. Dat zei de heer H. P. J. van Ketwich Verschuur, voorzitter, van de landelijke vereniging van ex-politieke gevangenen uit de bezettingstijd, woensdagmiddag in Groningen tijdens het 31e jaarcongres van de Expoge.

De heer Van Ketwich Verschuur achtte het onbegrijpelijk dat de Raad van Kerken het plotseling nodig achtte om na de beroering die de vrijlatingsvoorstellen van minister Van Agt in 1972 teweeg hebben gebracht, licht op deze zaak te werpen.

De heer Van Ketwich Verschuur begon zijn jaarrede met het benadrukken van de band die de Expoge met prins Bernhard heeft. „De oprechtheid van de prins is boven iedere verdenking verheven en, het wqord van de prins aan de minister président is voldoende voor o.ns allen.Jzoals dat ppk had moeten zijn voor de minister-pfesidèrit en'zijn kabinet", zo stelde de voorzitter.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 29 Pagina's

Expoge boos op Raad van Kerken

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 29 Pagina's

PDF Bekijken