Bekijk het origineel

Opening nieuwe kleuterschool te Wijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Opening nieuwe kleuterschool te Wijk

2 minuten leestijd

WIJK EN AALBURG — Dinsdag werd de nieuwe christelijke kleuterschool „De Bron", die eind september vorig jaar reeds in gebruik was genomen, officieel geopend.

De opening werd deze keer geheel in de kindersfeer gehouden. Dit was ook de bedoeling van het bestuur, aldus voorzitter P. Klop. Coby Bouman, die de nieuwe naam had bedacht, onthulde boiten een blokkenreliëf dat tevens dienst doet als speelelement, waarop de naam „De Bron" voorkomt, 's Avonds werd open huis gehouden voor ouders, leden en genodigden.

Om tegemoet te komen aan het streven naar integratie van het kleuter- en basisonderwijs is de school gebouwd naast de christelijke basisschool „De Hoeksteen" en zal daarmee in de toekomst verbonden worden. Ook zal het kleuterschoolbestuur worden opgenomen in het basisschoolbestuur. De voormalige kleuterschool aan de,£efgstraat is verkocht en zal verbouwd worden tot woonhuis.

Aan een dergelijke schoolvorm die nen volgens de commissie een aantal voorwaarden te worden gesteld. Die zijn: een school van en voor allen. „Niet apart, maar samen", aldus de commissie. Het onderwijs aan de samenwerkingsschool moet naar het oordeel van de commissie gebeuren „in een geest van verdraagzaamheid en respect voor andere geloofs- en levensovertuiging". Het onderwijs moet bovendien gericht zijn op een „zelfstandige eii onbevooroordeelde deelname van elk kind aan het cultureel-maatschappelijk 'leven".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 29 Pagina's

Opening nieuwe kleuterschool te Wijk

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 29 Pagina's

PDF Bekijken