Bekijk het origineel

In Essen groot jeugdcongres

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

In Essen groot jeugdcongres

2 minuten leestijd

ESSEN — Uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk kwamen vandaag ruim tienduizend jongeren naar de enorme Gruga-hallen in Essen, waar tot juni het jongerencongres Christival'76 gehouden zal worden. Christivai'76 heeft als doel vorming op alle terreinen van het christenzijn, en het is met de ruim tienduizend deelnemers het grootste congres voor jonge christenen, dat ooit in Europa gehouden werd.

De opening werd verzorgd door de Oegandeze kerkleider en éen van de gastsprekers op Christival, Festo Kifengere een grote zendingstentoonstelling en daarmee ging het congres officieel van start. Volgens de organisatoren zal Christival geen massacongres worden. De garantie daarvoor bieden de vijfhonderd groepen, waarover de deelnemers verdeeld zullen worden. Aan elke groep wordt leiding gegeven door de ruim vijfhonderd getrainde predikanten en jeugdwerkleiders die het congres zullen leiden.

Aan de voorbereiding van Christival werd door ruim honderdvijftig mensen gedurende twee jaar gewerkt. De tien Gruga-hallen bieden naast conferentieen vergaderruimte ook onderdak aan de tienduizend deelnemers. In de afgelopen dagen werden drie hallen met dertienduizend meter daklatten veranderd in grote slaapzalen.

De belangstelling van de deelnemers is vooral op de cursussen (in totaal 54) die praktische vorming beogen. Veel deelnemers schreven in op een cursus evangelisatiewerk onder jongeren. De morgenbijeenkomsten worden door alle deelnemers bijgewoond en evangelisatiebasiscursus moet de jongeren gedurende de Christivaldagen voorbereiden op het doel van het congres, het geloof in Jezus Christus door te geven aan anderen en anderen erop te wijzen bewust te leven met het geloof in Christus.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 29 Pagina's

In Essen groot jeugdcongres

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 29 Pagina's

PDF Bekijken