Bekijk het origineel

Videla ontbindt linkse organisaties

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Videla ontbindt linkse organisaties

Ingrijpen in Argentinië

1 minuut leestijd

BUENOS AIRES De militaire regering van Argentinië heeft vrijdag 48 politiek organisaties, van uiterst links tot „authentiek" Peronistisch, buiten de wet gesteld door ze van hun rechtspersoonlijkheid vervallen te verklaren.

Tegelijk daarmee gelastte zij de sluiting van de kantoren van die partijen en de bevriezing van hun banktegoeden. Onder de belangrijkste getroffen organisaties bevinden zich de Revolutionair-Communistische partij, de Socialistische Werkerspartij, de Trotskistische Arbeiderspartij, de (Pro-Chinese) Marxistisch-Lenistisch Communistische partij, de Argentijnse politieke jeugdorganisaties, het linke universitaire front en de Argentijns-nationale hergroepering.

Peron

Niet alleen min of meer Marxistische organisaties zijn verboden, ook de linkervleugel van het uiteengevallen Peronisme werd buiten de wet gesteld. Onder het verbod vallen daardoor ook de Peronistische beweging van de „Bidonvilles" (armoewijken), de Peronistische jonge arbeiders, het „authentiek" Peronistische vakverbond (gelieerd met de koers van oud-president Hector Campora) en de Junta ter coördinatie van de Internationale Revolutie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Videla ontbindt linkse organisaties

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken