Bekijk het origineel

Examenwerk verbrand

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Examenwerk verbrand

2 minuten leestijd

KERKRADE — Op grond van een nog niet door de politie bevestigd bericht bestaat bij het bestuur van de Heilige Geest Mavo in Kerkrade het bange vermoeden dat het zoekgeraakte eindexamenwerk schei- en natuurkunde van 55 leerlingen is verbrand.

De recherche moet dit bericht nog natrekken, aldus de voorzitter van het schoolbestuur mr. L. J. P. l'Ortye. Hij verklaarde vrijdagmorgen: „Ik kreeg donderdagavond een telefonische mededeling van een Maastrichtse journalist die via eigen speurwerk zei ontdekt te hebben dat het eindexamenwerk is verbrand". Volgens deze lezing, aldus mr. l'Ortye, was de betrokken leraar na afloop van een bespreking in Maastricht met enkele vrienden uit geweest. Ze hadden behoorlijk gedronken. Bij wijze van een grap haalde één van hen de eindexamenstukken uit de tas van leraar J. Muytjens en nam ze mee naar huis. Uit angst voor ontdekking stak hij het eindexamenwerk in brand.

Onderwijsinspecteur J. Gerlag gaat er van uit dat de stukken definitief verloren zijn. Onder leiding van enkele leraren van een andere Mavo school uit Kerkrade volgen de leerlingen thans weer lessen om in examensfeer te komen en op 16 juni doen zij het examen schei- en natuurkunde over. De ouders van de leerlingen, aldus inspecteur Gerlag, hebben de zaak goed opgenomen. De leerlingen eveneens.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Examenwerk verbrand

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken