Bekijk het origineel

Verbreding activiteit woningcorporaties

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verbreding activiteit woningcorporaties

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — De overkoepelende organisatie van woningbouwcorporaties, de Nationale woningraad, heeft zich bereid verklaard tot nader overleg met de minister van volkshuisvesting en ruimtelijke ordening over de voorwaarden waaronder premie-huurwoningen zouden kunnen worden gebouwd nu pensioen- en verzekeringsmaatschappijen hebben meegedeeld hun activiteiten in deze sector te moeten beperken. Dit omdat zij op grond van nieuw ingevoerde huur subsidieregelingen vinden onvoldoende rendement op hun investeringen in deze sector te kunnen behalen.

Bij dit overleg moet volgens de ledenraad ook de vraag worden betrokken of en in hoeverre de beleidsuitgangspunten van de overheid over de betaalbaarheid van het wonen, voor de bouw van andere categorieën woningen, ook in de stadsvernieuwingsgebieden, waar kunnen worden gemaakt.

Nadere uitspraken en adviezen aan de leden-woningcorporaties zullen afhankelijk zijn van de resultaten van dit overleg.

De ledenraad had kennis genomen van de uitspraak van de minister, dat hij overwoog een beroep te doen op de woningcorporaties om op basis van een meerjarenplan te komen tot een verbreding van hun nieuwbouwactiviteiten, waarmee het wegvallen van de bouw door institutionele beleggers kan worden gecompenseerd.

De ledenraad is van oordeel dat de woningcorporaties uit hoofde van hun taakstelling moeten voorzien in de huisvesting van brede lagen van de bevolking.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Verbreding activiteit woningcorporaties

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken