Bekijk het origineel

V.S. verkiezingen belemmeren vrede

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

V.S. verkiezingen belemmeren vrede

Sadat in Londense \,Time VoSo verkiezingen

2 minuten leestijd

LONDEN — President Anwar Sadat van Egypte is van mening dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen en het „ambivalente beleid" van Syrië vooruitgang op de weg naar vrede belemmeren, zo blijkt uit een vraaggesprek met de President dat vrijdag in de Londense Time werd gepubliceerd.

„Het is waarlijk spijtig omdat wij dit jaar iets hadden kunnen bereiken, maar het Arabische standpunt verhindert dit ongelukkiger wijze", aldus de President.

Het vraaggesprek van redacteur William Rees-Mogg heeft „onlangs" plaatsgevonden.

Syrië

„De Sovjet-Unie, waarmee Egypte „bijzonder gespannen" betrekkingen onderhoudt; en de Verenigde Staten zijn bereid de Geneefse Vredesconferentie over het Midden-Oosten te hervatten", aldus Sadat, „maar wegens de , partijpolitieke manoeuvres in Syrië blijkt men er daar niet toe bereid, want de ene dag wordt er gezegd „Wij zijn bereid" en de volgende „Wij gaan niet".

De Amerikaanse regering is volgens Sadat lamgelegd door de verkiezings' strijd. Wat betreft de betrekkingen met de Sovjet-Unie verklaarde Sadat dat hij alles deed om deze niet te laten verslechteren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

V.S. verkiezingen belemmeren vrede

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken