Bekijk het origineel

Delfland publiceert bestrijdingsplan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Delfland publiceert bestrijdingsplan

2 minuten leestijd

DELFT — Deze week heeft het Hoogheemraadschap Delflan4 een ontwerp-bestrijdingsplan gepubliceerd. Hierin worden maatregelen voorgesteld tegen een verdere vervuiling van het oppervlaktewater. Het plan houdt o.m. in dat het lozen van verontreinigd water in de boezem en polderwateren verboden blijft. Verder zal er in de toekomst een nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallatie in Berkel gebouwd worden.

De zuiveringsinstallatie in Hoek van Holland zal worden uitgebreid. Het ligt ook in de bedoeling dat er een installatie zal komen in vlaardingen. Hierop zullen ook Schiedam en Maassluis hun vuile water lozen. De totale kosten van het project worden geschat op 160 miljoen gulden. Het hoogheemraadschap verwacht een rijkssubsidie van 90 miljoen. De ontbrekende gelden om het plan uit te voeren zullen betaald moeten worden door de plaatselijke vervuilers. Dit volgens het principe ,,de vervuiler betaalt". Toch zal ook de bevolking een steentje moeten bijdragen in de vorm van een jaarlijkse heffing van 25 tot 30 gulden.

Verdrukking

Op het ogenblik is dit „monument" echter in de verdrukking geraakt. Door een uitbreiding van de scheepswerf „de Schelde" moest het Van Dishoeckhuis verdwijnen. De gemeente heeft gezocht naar allerlei manieren om het ,,monument " te houden. Nu heeft de gemeente besloten om het gebouw af te breken en het later op een andere plek weer op te bouwen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Delfland publiceert bestrijdingsplan

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken