Bekijk het origineel

Internationale steun voor Britse pond

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Internationale steun voor Britse pond

2 minuten leestijd

LONDEN — De „Groep van Tien" waartoe tien belangrijke Industrielanden behoren, Zwitserland en de Bank voor Internationale betalingen (BIB) in Bazel hebben aan Engeland een nood-lening beschikbaar gesteld van meer dan vijf miljard dollar.

De Bank Of England kan gedeelten van deze lening opnemen voor het doen van steunaankopen om een daling van de koers van het pond sterling op de wisselmarkt te voorkomen. Dat heeft de Bank Of England bekendgemaakt. De groep van tien, Zwitserland en de BIB zijn van mening dat de recente koersdaling van het pond sterling heeft geleid tot een wanordelijke situatie op de wisselmarkt. Zij vinden dat het pond is gedaald tot een peil dat niet in overeenstemming is met de economische realiteit. Zij achten het met het oog op de stabiliteit en het goed functioneren van het internationale monetaire systeem noodzakelijk om Engeland te steunen. Engeland kan gedurende drie maanden over de lening beschikken. De mogelijkheid bestaat dat de partijen daarna besluiten voor nog drie maanden een regeling te treffen. Tot de groep van tien behoren, naast Engeland zelf, West-Duitsland, Frankrijk, Canada, België, Italië, Japan, Nederland, Zweden en de Verenigde Staten. .

De lening komt als een welkome aanvulling op het bedrag waarover de Bank Of England kan beschikken voor het steunen van het pond sterling op de buitenlandse wisselmarkten. In de periode van maart tot en met mei zijn de Britse monetaire reserves verminderd met ruim drie miljard dollar tot 5,4 miljard dollar als gevolg van steunaankopen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Internationale steun voor Britse pond

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken