Bekijk het origineel

Toegangspoort van Canada

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Toegangspoort van Canada

Toronto

3 minuten leestijd

De provincie Ontario biedt de toerist mogreliijkheden tot het ondernemen van verscliillende aktiviteiten. Het grebied is riyk aan mineralen, water en vruchtbare grond. Het is zó uitgrestrekt dat veel bewoners hun eigen provincie niet helemaal kennen.

Ontario is bijvoorbeeld groter dan Engeland, Nederland, België en de staten Massachusetts, New York en Texas bij elkaar. In totaal telt Canada 22 miljoen inwoners. Daarvan wonen er al acht miljoen in Ontario.

Door de enorme uitgestrektheid van deze provincie, kunnen wij op deze pagina slechts enkele belangrijke trekpleisters beschrijven.

Een ervan is Toronto. De stad die wordt omsloten door een wijde wildernis, Toronto is voor velen een verademing dank zij de uitstekende winkels, restaurants en hotels. Deze stad beslaat een oppervlakte van 80 km2 en ligt aan 'n groot meer, „Lake Toronto" genaamd. Men kan er weken door brengen want er is genoeg te zien. Gemiddeld verblijft een toerist er slechts twee dagen. Wanneer u naar Canada gaat en u brengt een bezoek aan Toronto, dan willen wij u vast op enkele opvallende attrakties wijzen, die het bezoek zeker waard zijn: Black Creek, Pioneer Village en Science Centre.

Black Creek

In het noord-westen vari Toronto ligt een communiteit die de naam „Black Creek Village" heeft gekregen. Daar komt de geschiedenis weer tot leven door in de authentieke kledij gestoken bevolking die er nog leeft en werkt zoals destijds hun voorvaderen in de 18e eeuw. De meeste musea in Canada stellen niet zo veel voor, want de historie die zij laten zien, is meestal nog geen 100 jaar oud. „Black Creek" is een uitzondering en daardoor buitengewoon interessant. Hoe de eerste pioniers in Canada aten, sliepen en werkten wordt er zo goed weergegeven dat je je verbeeldt in de vorige eeuw te leven.

Men kan er de hele dag doorbrengen. Neem dan wel een picknickmand mee. Aan de rivier Black Creek (in het park) zult u ongetwijfeld een rustig plekje vinden waar u ongestoord kunt mijmeren over het verschil van toen en nu. Pioneer Vülage is dagelijks geopend van april tot november.

Science Centre

Bijzonder aardig is het Science Centre in Toronto. Het is vergelijkbaar met ons Evoluon in Eindhoven, 650 stands op het gebied van techniek zijn er te zien.

Veel dingen kan men zelf doen, waardoor het een bijzonder edukatief karakter heeft. Dit Science Centre is een van de beroemdste in de wereld.

Op verschillende uren van de dag worden demonstraties gegeven van allerlei mogelijke experimenten. Ook de jeugd zal zich hier prima amuseren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Toegangspoort van Canada

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken