Bekijk het origineel

Aardbevingen in Azië en Mexico

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Aardbevingen in Azië en Mexico

Slachtoffers in Nepal

3 minuten leestijd

-KARACHI/MEXICO STAD/TOKIO — Opnieuw heeft de aarde gebeefd in Aziatische en Amerikaanse landen. Uit de Nepalese hoofdstad Katmandoe komen meldingen van minstens 150 slachtoffers. Daar deed zich vrijdag een aardbeving voor die ook in Pakistan veel schade aanrichtte.

 In verspreid liggende gedeelten van Japan hebben zich zondagavond in een periode van 2V2 uur drie lichte aardbevingen voorgedaan, zo meldt de centrale meteorologische dienst maandag. Het spoorwegverkeer in deze gebieden raakte door de bevingen enigszins in de war, maar de politie heeft geen meldingen gemaakt van schade of slachtoffers. Seismologen hebben verklaard dat de bevingen zijn geregistreerd in een gebied met een straal van 320 kilometer. Daarin lagen Tokio, Yokohma, Kimagai, Niigata, Nagoya en de eilanden ten zuiden van Tokio. De bevingen deden zich tussen negen uur en half twaalf zondagavond voor en hadden een kracht van een tot drie graden op de Japanse schaal die tot maximaal zeven graden gaat.

Pakistan

Een aardbeving van gematigde kracht heeft naar zaterdag in Karachi wordt vernomen delen van het district Thatta getroffen, 140,krn van de Pakistaanse hoofdstad. Ér werden vele tientallengebouwen beschadigd.

De beving, die vrijdag plaats had en ongeveer een halve minuut aanhield, veroorzaakte scheuren in verscheidene gebouwen, waaronder een gevangenis in de stad Jati. De gevangenisdirecteur raakte daarbij gewond. Gevangenen zijn naar andere huizen van bewaring overgebracht. In een dijk langs de rivier de Indus ontstond een breuk wat overstromingen tot gevolg had.

Nepal

Ten minste 150 mensen, onder wie vrouwen en kinderen, hebben volgens de Nepalese radio vrijdag de dood gevonden als gevolg van een grote aardverschuiving die een dorp op 200 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Katmandoe heeft verwoest. Het ongeluk wordt de grootste ramp van deze soort genoemd die zich ooit in Nepal heeft voorgedaan. In Mexico heeft zich maandag een aardbeving voorgedaan, waarvan het epicentrum lag op 300 km ten zuiden van de hoofdstad in de provincie Puebla. Volgens de eerste berichten heeft de schok, die in Mexico-Stad een kracht had van 5,5 op de schaal van Mercali, geen doden of gewonden veroorzaakt, terwijl de schade gering zou zijn. In het gebied van Puebla kwamen in augustus 1973 bij een aardbeving ruim 800 mensen om.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Aardbevingen in Azië en Mexico

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken