Bekijk het origineel

Conferentie voor Joden en Christenen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Conferentie voor Joden en Christenen

2 minuten leestijd

Onder auspiciën van de Raad van Kerken in Denemarken organiseert de Danske Israëlsmission van donderdag 22 juli (aankomst 's middags; 's avonds opening) tot en met woensdag 28 juli a.s. een internationale zomercursus. Thema: Christelijke en Joodse opvattingen over volk, land en universalisme (het geloof aan de algemeenheid van Gods genade). Daarvoor worden ook Nederlandse belangstellenden uitgenodigd. De plaats van samenkomst is de hogeschool van Ronde, in de omgeving van Aarhuus, Jutland.

Elke dag begint met een bijbelstudie. Daarna, zowel 's morgens als 's middags een referaat, gevolgd door bespreking in groepen, 's Avonds overwegend vrij en een enkele maal een lezing in het kader can het thema.

Referenten zijn onder Wieer Gbte Hedenquist uit Upsala, Zweden, de isecretaris is geweest van de commissie Kerk en Israël van de Wereldraad van Kerken; Bent. Melchior, rabbi in Kopenhagen, Heimer Ringgren, hoogleraar in het Oude Testament aan de universiteit van Uppsala, Jacob Soetendorp, rabbi in Gothenburg, Zweden en Walter Zimmerli, hoogleraar Oude Testament in Göttingen, West-Duitsland. Ter conferentie zijn Duits en Engels de voertalen.

De verblijfkosten zijn ongeveer 600 Deense kronen in totaal. Wie mes wil kan zich voor 15 juni a.s opgeven bij de organisatoren. Adres: Ronde Hosjkole, DK-8410 Ronde, Denemarken (telefoon (06)371955). Maar ook terwille van een zo voordelig mogelijke (groeps)reis, opgave gewenst bij het bureau Evangelie en Israël, postbus 202, Leusden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Conferentie voor Joden en Christenen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken