Bekijk het origineel

Afscheid

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Afscheid

2 minuten leestijd

VLAARDINGEN — Ds. F. Mallan, predikant van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland heeft in de avonddienst op de eerste Pinksterdag een afscheidspreek gehouden in het kerkgebouw van de Ger. Gem. in Ned. te Vlaardingen. Precies 4 jaar heeft ds. Mallan in Vlaardingen gestaan. Ds. Mallan hoopt nu het Woord te bedienen in de Gereformeerde gemeente in Nederland te Rhenen.

Met de woorden uit Psalm 84 vers 6 leidde ds. Mallan de predikatie in. „Welzalig is de mens wiens sterkte in U is, in welker hart de gebaande wegen zijn". „Het is mijn overtuiging dat we de wegen moeten gaan die God gebaand heeft, dus niet onze eigen wegen. En al gaan deze wegen door donkere dalen, Gods zegen zal ons rijkelijk overdekken en we gaan van kracht lot kracht steeds voort".

De tekstwoorden waren uit Psalm 143 vers 10: „Leer mij Uw welbehagen doen, want Gij zijt mijn God, Uw goede Geest geleide mij in een effen land". In een tweetal punten sprak ds. Mallan over de onderwerping aan Gods wil en de troost daaropvolgend. „Dit moet ik zeggen, het was niet mijn wil om naar Rhenen te gaan, maar Gods wil; maar de Geest uitgestort op de Pinksterdag zal met u blijven", aldus ds. Mallan.

Na een korte toespraak van ouderling Terreehorst zong de gemeente de scheidende predikant staande toe uit Psalm 37 vers 12.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Afscheid

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken