Bekijk het origineel

Luilakviering in Amsterdam

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Luilakviering in Amsterdam

viel mee

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — De luilakviering in Amsterdam is dit jaar volgens de politie rustig verlopen. Alhoewel de luilakvierders zich ditmaal vroeg aandienden en de gemeentepolitie aan het begin van de luilakochtend de handen vol had aan her en der in de stad opererende groepen jongelui, luwde de drukte tegen vijf uur. Dan moet de luilakviering traditioneel beginnen.

De voornaamste schade richtten de luilakvierende jongelui aan aan verkeersborden, abri's en telefooncellen. Het aantal brandstichtingen bleef in vergelijking met voorgaande jaren beperkt. De Amsterdamse politie was op luilakochtend versterkt met enkele pelotons mobiele eenheid die verscherpte surveillance hielden. In enkele winkelstraten waren winkeliers en mensen van bewakingsdiensten de hele nacht op de been om vooral etalageruiten te beschermen. De enkele tienduizenden gulden schade die tijdens de luilakviering zijn aangebracht zijn volgens de politie gebruikelijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Luilakviering in Amsterdam

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken