Bekijk het origineel

Gelderland wil snel blusboten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gelderland wil snel blusboten

2 minuten leestijd

( Van onze verslaggever)

ARNHEM — Provinciale Staten van Gelderland namen woensdag met algemene stemmen de motie aan, waarin de centrale overheid dringend wordt gevraagd zo snel mogelijk blusboten voor de brandbestrijding op de grote rivieren aan te schaffen. Ook dringt men er in de motie op aan, zo spoedig mogelijk overleg te openen met Duitse instanties teneinde de nodige coördinatie te verkrijgen. PS namen deze motie aan, omdat reeds jarenlang overleg met de ministeries van binnenlandse zaken en verkeer en waterstaat nog steeds geen resultaten heeft opgeleverd. Ook persoonlijke interventie door de Commissaris der Koningin, mr. W. J. Geertsema, heeft nog geen resultaat gehad.

Algemeen vindt men dat goed uitgeruste en snelle blusboten noodzakelijk zijn op de drukke scheepvaartroutes, in het bijzonder met betrekking tot het vervoer van gevaarlijke stoffen. De zorg voor de brandbestrijding op de grote rivieren is onvoldoende gewaarborgd bij de vier Gelderse gemeenten, zo vinden PS van Gelderland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Gelderland wil snel blusboten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken