Bekijk het origineel

Geen 10 miljard

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Geen 10 miljard

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De bezuinigingsoperatie van de regering is niet op ƒ 10 miljard uitgekomen, zoals aanvankelijk steeds gedacht werd. Het is ƒ 8,8 miljard geworden.

Minister Duisenberg van Financiën heeft woensdagavond, op een persconferentie, gehouden ter toelichtiiig van de nota, gezegd dat steeds „ruwweg" tien miljard genoemd werd. Nadere berekeningen in de sfeer van de sociale voorzieningen wezen uit, dat door het onderling geldverkeer tussen sociale fondsen de bezuinigingen minder behoefden te zijn.

Het grotere begrotingstekort voor 1976 wordt door verschillende zaken veroorzaakt, aldus minister Duisenberg. De aardgasopbrengsten zijn tegengevallen, door de gunstige weersomstandigheden en de stand van conjunctuur. Voorts moet meer betaald worden aan de EEG en tenslotte waren er de door de Tweede Kamer aangebrachte wijzigingen in het dekkingsplan-1976

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Geen 10 miljard

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken