Bekijk het origineel

Kinderbijslagen op de helling

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kinderbijslagen op de helling

Uit de bezuinigingsnota

3 minuten leestijd

DEN HAAG — De herstructurerinbg van de kinderbijslagregelingen zal gefaseerd geschieden, zo heeft de regering aangekondigd in haar bezuinigingsnota. De eerste fase is de overheveling van de fiscale kinderaftrek — met uitzondering van die voor eerste en tweede kinderen van zelfstandigen — naar een nieuwe belastingvrije kinderbijslagregeling.

Bij deze overheveling treden geen verschillen op in het reële vrij beschikbare inkomen.

De direkt hierop volgende fase zal per I januari 1977 ingaan. Deze bestaat in eerste instantie uit een zodanige vermindering van aanspraken op kinderbijslag dat gegeven het aantal kinderen voor alle uitkeringsgerechtigden een in nominale termen gelijke kinderbijslag resteert. Teneinde te vermijden, dat werknemers met een modaal loon of minder erals gevolg van het afschaffen van de kinderaftrek op achteruit zouden gaan, worden de kinderbijslagen met dit inkomensverlies van de modale werknemer verhoogd.

De volgende fasen zijn nog onderwerp van studie. In het algemeen wordt beoogd de kinderbijslagen te differentiëren naar inkomen, gezinsgrootte en leeftijd der kinderen, waarbij in beginsel gedacht wordt aan een kinderbijslagregeling voor kinderen tot 18 jaar. Eventuele afschaffing van meervoudige kinderbijslagen wordt eveneens bestudeerd.

In de studie wordt bezien de mogelijkheid tot realisering van het voornemen van de regering om de aanspraken op kinderbijslag zodanig te zien zijn, dat deze tot een nader te bepalen inkomen gelijk zijn, vervolgens naarmate het inkomen stijgt dalen, om tenslotte na een eveneens nog nader te bepalen inkomensgrens op een lager niveau constant blijven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Kinderbijslagen op de helling

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken