Bekijk het origineel

Nieuw bestemmingsplan voor Goes-Noord

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuw bestemmingsplan voor Goes-Noord

3 minuten leestijd

Goes-In het kader van de ontwikkelingen van de binnenstad zijn de voorbereidingen gestart voorde opstelling van een nieuw bestemmingsplan Goes-Noord (het gebied ontsloten door Zaagmolen-^ straat, J. A. van de Goeskade, Turfkade. Keizerstraat, Beestenmarkt, Brouwersgang, Westwal en Westerstraat).

Vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten aan de uitwerking van een plan voor dit gebied een zogenaamde meervoudige opdracht te verbinden. Daarbij zijn vier architectenbureaus uitgenodigd om een ontwerp te maken. Eén daarvan is het Goese architectenbureau Rothuizen en het Hoofd. Een ontwerp voor een aan de architecten over te leggen programma van eisen is gereed.

Daarin komen onder andere de volgende punten voor: het gehele plan moet goed aansluiten op de binnenstad. De bebouwing bestaat uit tenminste tweehonderd woningen, waarvan 50 procent woningwetwoningen, 35 procent premieverkoopwoningen en 15 procent woningen in de vrije sector. Van alle woningen moet een derde deel bestemd zijn voor bejaarden, alleenstaanden en volledige gezinnen. Naast de woonfunctie moet het mogelijk zijn in bepaalde gevallen bijzondere voorzieningen (winkels, kleine bedrijfjes) aan te brengen. Het gebied mag betrekkelijk weinig openbare ruimte bevatten. Behoudens enkele bomen zal geen openbaar groen worden aangebracht.

Alvorens de opdracht aan de architect te verstrekken, wil het gemeentebestuur graag de mening van belanghebbenden en belangstellenden over dit programma van eisen weten. In verband daarmee zal er op 16 juni a.s. in hotel-restaurant „De Korenbeurs" een hoorzitting worden gehouden. Voorafgaand daaraan zal men van 9 t/m 15 juni dagelijks (met uitzondering van zondag) tussen 16.00 en 18.00 uur het op Goes-Noord betrekking hebbende kaartenmateriaal bekijken in de voorhal van het lunchcafé Stadhuis. Hier kan men bovendien het ontwerp voor het programma van eisen inzien.

Een aantal commissies en instellingen in Goes is verzocht hun mening hierover voor 26 juni a.s. kenbaar te maken aan het gemeentebestuur. Zoals bekend is Goes-Noord een van de gebieden uit de door de gemeenteraad in 1974 aanvaarde structuurschets binnenstad die op korte termijn gerealiseerd dienden te worden. Als hoofdfunctie was hieraan dichtere woonbebouwing gegeven,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Nieuw bestemmingsplan voor Goes-Noord

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken