Bekijk het origineel

Besmetting

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Besmetting

2 minuten leestijd

Hebt ge eenmaal de weg der zonde verlaten, wacht u toch wel, dat gij er niet weer op komt. Schrikt voor de zonde ais voor een dodelijk vergif. Zijt gij de besmettingen der wereld eenmaal ontvloden, ziet toch wel toe, dat ge daarin niet weer ingewikkeld en zo overwonnen wordt, dat gij niet met de hond wederkeert tot zijn uitbraaksel, noch met de gewassen zeug tot de wenteling in het slijk (2 Petr. 2:20,22).

Staat ge niet meer op de weg der zondaren, zo wordt hen toch ook niet in het minste gelijk. Gij en zij gaan immers op twee zo zeer verschillende wegen; de een naar de hemel, de ander naar de hel, de ene op zo'n brede en gemakkelijke weg voor het vlees, de ander op zo'n nauw pad. Laat dat onderscheid altijd klaar blijken.

Gij moogt dan niet doen, wat de wereld doet. Wordt haar niet gelijkvormig en volgt niet de menigte tot boze zaken. Toont altijd dat er een andere geest in u is. Wandelt onberispelijk en oprecht, als kinderen 3ods on* straffelijk in het midden van een krom en verdraaid geslacht en tracht daaronder te schijnen als lichten in de wereld.

D. Kaspar Alardin

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 11 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Besmetting

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 11 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken