Bekijk het origineel

Computer gaat afrekenen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Computer gaat afrekenen

2 minuten leestijd

ZAANDAM — In de tweede helft van dit jaar gaat Albert Heijn een proef beginnen met een IBM volautomatisch afrekensysteem. De installatie zal in één van de supermarkts van het concern geplaatst worden. De proefneming zal tot ongeveer medio 1977 duren.

De invoering van het automatisch afrekensysteem is niet alleen een grote stap vooruit bij Albert Heijn, maar het betekent ook een belangrijke ontwikkeling voor IBM Nederland. Het nieuwe systeem geeft een artikelgewijze registratie, wat altijd de wens is geweest van de detailhandel.

Verder kan de afrekenmethode een verlaging van de distributiekosten met zich meebrengen. Belangrijke voordelen zijn ook: een groter dienstbetoon aan de consument (naast de prijs ook de artikelomschrijving op de kassabon), werkverrijking voor het personeel (routinewerk wordt overgenomen door machines) en een verbetering van de arbeidsproduktie.

Doordat de casissiére het artikel op het leesvenster legt, verschijnen de gegevens van het artikel op een schermpje aan de kassa. Boven de kassa is ook een schermpje aangebracht zodat de klant in de winkel gelijk mee kan lezen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 12 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

Computer gaat afrekenen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 12 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

PDF Bekijken