Bekijk het origineel

Toenemende vraag naar middelen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Toenemende vraag naar middelen

Prins Bernhard Fonds

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — Hoewel de Stichting Prins Bernhard Fonds in 1975 een bedrag van zes miljoen - 50 procent meer dan in 1974 — beschikbaar had gesteld voor subsidieverleningen, heeft het fonds toch niet aan de steeds toenemende vraag naar middelen kunnen voldoen.

Ondanks een overschrijding van het beschikbare bedrag met ruim 400.000 gulden moesten ook in 1975 weer aanvragen worden afgewezen, zo meldt het jaarverslag van het fonds over 1975. De overschrijding kon gedeeltelijk worden opgevangen doordat in vorige jaren toegezegde subsidies niet werden opgevraagd. Wel was het dank zij ruimere middelen mogelijk ten behoeve van enkele kostbare projecten bijdragen te verlenen van een omvang die tot voor kort voor de stichting tot de onmogelijkheden zouden hebben behoord.

De vooruitzichten voor 1976 acht de stichting financieel gezien, gunstig. Het voor subsidies beschikbare bedrag kon voor 1976 op elf miljoen worden vastgesteld. De groei van de inkomsten heeft het bestuur aanleiding gegeven een grotere activiteit te ontplooien op een terrein dat, hoewel volledig behorende tot de doelstellingen van het fonds tot nu toe bij gebrek aan middelen relatief minder goed werd bedeeld, namelijk het natuurbehoud. Voor het jaar 1976 werd voor subsidies op dit terrein ƒ 1,3 miljoen gereserveerd.

Subsidieverleningen

In het verslag worden enkele subsidieverleningen genoemd, dife volgens de stichting opvallen hetzij door hun omvvang hetzij door hun bijzonder karakter: een bijdrage voor het boek molenbouw, het staande werk van de hovenkruier van A. Sipman ƒ 10.000, aan het Genootschap Amstelodamum een garantie ten behoeve van de uitgave „Herengracht" 45.000, een lening aan de Stichting Werf 't Kromhout voor de aankoop van het terrein en de opstalten aan de hoogte Kadijk in Amsterdam ƒ 300, garantie in de kosten van uitgave van drie grammofoonplaten met werk van de dichters Nijhoff, Lucebert, Voerman, Neruda en Vasalis ƒ 25.000, bijdrage in de kosten van een nieuw te bouwen uitleencentrum van de Nederlandse blinden bibliotheek ƒ45.000, bijdrage voor de aanschaf van apparatuur voor de filmzaal van het Nederlands filmmuseum ƒ 46.000.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 12 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

Toenemende vraag naar middelen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 12 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

PDF Bekijken