Bekijk het origineel

AANNEMERS BEZORGD OVER BIJSTELLING

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

AANNEMERS BEZORGD OVER BIJSTELLING

BONDEN STUREN TELEGRAM

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De bij het (overkoepelende) algemeen verbond bouwbedrijf aangesloten organisaties van aannemers in de grond-, water- en wegenbouw hebben de regering telegrafisch laten weten zeer bezorgd te zijn over de bekend gemaakte bezuinigingsplannen.

Voor 1977 bedraagt daarin het aandeel van het ministerie van verkeer en waterstaat ruim ƒ200 miljoen, meer dan 20 procent van de totale bijstelling. In april hadden deze organisaties zich reeds tot het kabinet gericht. Met behulp van CBS-gegevens wilden zij de teruggang in de opdrachten en de daarmee gepaard gaande toenemende werkloosheid in de sector van de grond-, water- en wegenbouw nog eens bewijzen. Op grond van deze ontwikkeling werd met de grootste klem gevraagd de bouw opdrachten buiten de bezuinigingsoperatie te houden.

Zorgelijk

Gezien de omvang van het aandeel van verkeer en waterstaat in de bezuinigingen heeft de regering op geen enkele wijze met de zorgelijke situatie, waarmee de bedrijven nu al te kampen hebben, rekening gehouden. Dit vinden de organisaties des te onbegrijpelijker daar zo zeggen zij, het werkloosheidscijfer in de grond-, water- en wegenbouw eind mei 1976 bijna 10 pet hoger lag dan een jaar geleden, terwijl de werkloosheid in het algemeen is afgenomen.'

Dit klemt temeer daar in de werkgelegenheidsnota van vorig jaar door de regering als uitgangspunt is geformuleerd de handhaving van de werkgelegenheid op het niveau van 1974. aldus de organisaties.

Adressanten

De aangesloten organisaties zijn: de Nederlandse Vereniging van Wegenbouwers, de Vereniging „Centrale baggerbedrijf', de Vereniging van Aannemers in de Grond-, water- en wegenbouw, de Nederlandse Vereniging van Kust- en Oeverwerken en de Vereniging van Boorondememers en Buizenleggers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 12 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

AANNEMERS BEZORGD OVER BIJSTELLING

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 12 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

PDF Bekijken