Bekijk het origineel

Prinses Zweden opent luierfabriek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Prinses Zweden opent luierfabriek

2 minuten leestijd

AMSTERDAM-HOOGEZAND - Prinses Christina van Zweden heeft vrijdag een nieuwe produktielijn van Molnlycke (Nederland) BV In Hoogezand officieel in gebruik gesteld. In de nieuwe produktiehal gaat Molnlycke een nieuwe artikel op het gebied van baby-hygiëne vervaardigen: een wegwerpluier in de vorm van een T, waarbij een textielbroekje wordt geleverd.

Uit concurrentie-overwegingen wilde de directie van Molnlycke Nederland, een onderdeel van de Zweedse SCA-Molnlycke groep, de investeringskosten en de produktiecapaciteit van de fabriek in Hoogezand niet prijsgeven, zo zei zij op een persconferentie.

Molnlycke verwacht tegen het einde van 1976 een marktaandeel van 6 pet. in Nederland voor het nieuwe produkt. Molnlycke verkoopt per jaar in Nederland een miljard wegwerpluiers en damesverband.

Het hoofdkantoor van Molnlycke Nederland is gevestigd in Amsterdam. De produktiebedrijven zijn in Hoogezand (consumenten- en medische produkten) en Bergum (industriële produkten). In Hooglanderveen staat een distributiecentrum voor naaigarens.

Vorig jaar behaalde Molnlycke Nederland met 700 werknemers een omzet van ruim ƒ123 miljoen. De moedermaatschappij had een omzet van ruim ƒ 2 miljard en heeft 5.900 werknemers in dienst, van wie 4.000 buiten Zweden. Uit een door Molnlycke ingesteld onderzoek blijkt dat in Nederland per jaar 640 min. verschoningen plaatsvinden, waarvan 40 pet. met wegwerpluiers. Het onderzoek toonde ook aan dat 30 pet. vande Nederlandse moeders uitsluitend textielluiers gebruikt, 20 pet. wegwerpluiers en 50 pet. een combinatie van textiel- en wegwerpluiers, zo werd op de persconferentie gezegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 7 Pagina's

Prinses Zweden opent luierfabriek

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 7 Pagina's

PDF Bekijken