Bekijk het origineel

Vergeefse tegenstand

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vergeefse tegenstand

1 minuut leestijd

 Wij weten hoevelen tegen David samengezworen hebben  en beproefd hebben te verhinderen, dat hij zou regeren; door welke hij zó naar het gevoel des vleses kon verschrikt zijn, dat hij de hoop om verder te regeren opgaf. Ook is hef niet twijfelachtig of hij heeft angstig te strijden gehad met zeer zware beproevingen.

Maar omdat hij een goed geweten had, dat hij niets vermetel beproefd had, zoals eerzucht en kwade begeerlijkheid de meesten tot nieuwe dingen drijft, maar hij veeleer vast overtuigd was, dat God hem koning gemaakt had, daar hij niets dergelijks begeerd had, zo verhief hij zich met groot vertrouwen tegen de gehele wereld, gelijk hij — met de woorden van Psalm 2:1-3 — zowel de koningen als hun troepen trotseert.

Hij erkent wel een harde strijd te hebben, omdat niet slechts een keine bende, maar gehele volken met hun koningen tegen hem samenspannen, maar daarna beroemt hij zich onverschrokken, dat dit tevergeefs geschiedt, omdat zij de oorlog niet tegen een sterfelijk mens maar tegen God zelf ondernemen.

Calvijn (Psalmencommentaren)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 7 Pagina's

Vergeefse tegenstand

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 7 Pagina's

PDF Bekijken