Bekijk het origineel

Voorstel brandweerauto door college gewijzigd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Voorstel brandweerauto door college gewijzigd

SGP'Kesteren vindt bewoordingen te scherp

4 minuten leestijd

KESTEREN — Het krediet van 303.174 gulden voor de aanschaf van twee brandweerauto's van het type Magyrus-Deutz voor de corpsen van Resteren en Opheusden was afgelopen vrijdagavond voor de tweede maal aanleiding tot een hevige discussie. Het college van b en w had namelijk in het voorstel geschreven dat men de relaties van de firma Ajax de Boer had verbroken wegens hel feit dat zij handelden met overjarige auto's.

Deze firma die zich dit niet liet gezeggen stuurde telegrammen naar de plaatselijke pers en benaderde enkele raasleden. De SGP-woordvoerder P. Schaap trok over deze zaak fel van leer. Hij vroeg het college of het voorstel in juiste zin overgebracht was aan de raad, of men zich bewust was dat de flrma een kort geding aan zou spannen tegen de gemeente en dit financiële consequenties met zich mee zou brengen. De heer J. vanDijkhüzn (CHU) vond dat het niet belangrijk was dat gesteld  werd hoe of wat, omdat het om een enorm bedrag gaat. Hij vroeg onder andere waarom de relaties waren verbroken en wat Volgens B en W dan overjarige auto's zijn.

Burgemeester D. J. Pott antwoordde dat in de offerte van de firma Ajax de Boer het type LS 1113 was genoemd terwijl er een nieuwe ty gnaamd L lpl7 op dede atis. Hij gone h niet verantwoord de wagens die over een tijdje uit de running zouden worden genomen aan te kopen. De heer Schaap stelde dat hij de types liet rusten maar het feit dat men de zinsneden overjarige wagens in het voorstel genoemd had kon voor Mercedes gevolgen hebben.

De heer P. van Tuyl vond de meerprijs voor vierwielaandrijving van de wagens, waarmee een bedrag van 11.235 gulden gemoeid was, overbodig.

Dit werd direct door B en VV overgenomen. Ook stelde de heer Van Tuyl dat hij graag zag dat de scherpe bewoordingen uit het voorstel gehaald werden. „Ten eerste mag de flrma al niet leveren en ten tweede krijgen ze nog een trap na" aldus de heer Van Tuyl.

Gesloten zitting

De heer Schaap deed hierna het verzoek om over te gaan in gesloten zitting. Dit werd aangenomen met de stemmen van de heren Jonker (VVD) en Zuidema (Gemeentebelangen) tegen. Na de zitting werd de vergadering door b en w geschorst. Na een schorsing van een kwartier kwam het college met een nieuw voorstel, daar men ooic overtuigd was van een onjuiste woordkeuze. Men stelde de raad voor een krediet beschikbaar te stellen voor de aanschaffing van twee brandweerauto's type Magyrus-Deutz van de firma Motorkraciit BV. Het eerstgenoemde krediet van 303.174,47 gulden werd gewijzigd in 290.141,87 gulden gezien het verzoek van de heer Van Tuyl om de meerprijs voor voorwielaandrijving te laten vervallen.

De raad ging unaniem akkoord, hoewel de heer Van Dijkhuizen (CHU) nog opmerkte, dat de brandweer niet de gewenste wagen had, maar hij hoopte dat men hier ook tevreden mee zou zijn. Op verzoek van de heer Schaap wordt de firma Ajax de Boer door het gemeentebestuur van de voorstelwijziging op de hoogte gebracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 7 Pagina's

Voorstel brandweerauto door college gewijzigd

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 7 Pagina's

PDF Bekijken