Bekijk het origineel

BOLS

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

BOLS

2 minuten leestijd

Als wij tegenwoordig diverse reclame-uitingen zien en horen,  dan vragen wij ons af, is dat nu de manier? Ongevraagd dringen  ze zich vaak aan ons op. Allerwegen heeft men de mond vol over  milieuhygiëne. Zou men bij het maken van reclame hier niet aan  denken?

Biji het winkelen moeten wij zonodig de zogenaamde „achtergrond"-muziek aanhoren in winkels en winkelstraten. Dit moet dan tot gevolg hebben dat wij plezieriger onze inkopen kunnen doen. Rust mogen we schijnbaar niet meer hebben. Zo ook afgelopen zondag. Amper thuis uit de kerk verstoorde motorgeronk de rust. Een vliegtuig trok de reclame voor het „geestrijke" vocht van Bols. Op de dag des Heeren moeten wij ook al geconfronteerd worden met reclame.

Men heeft de mond vol over achtergebleven groepen en minderheden in onze samenleving. En, helaas, steeds meer komt in Nederland openbaar dat degenen, die nog naar de norm van de Bijbel willen leven, een minderheid vormen. Wordt er, zo vragen wij ons af, met deze groepen dan helemaal geen rekening meer gehouden?

Maar dan moeten wij opmerken dat een land dat geen rekening meer wenst te houden met de heiliging van de dag des Heeren, géén toekomst zal hebben. Allerwegen maakt men zich rijp voor het oordeel. Ook deze zaak is weer een teken aan de wand! Wij hopen dat er met ons nog velen zijn die van hun verontwaardiging blijk zullen geven. Neen, mijnheer Bols, hier zijn wij niet van gediend!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

BOLS

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken