Bekijk het origineel

Spanje

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Spanje

1 minuut leestijd

MADRID — De (verboden) Spaanse comipunistische partij heeft koning Juan Carlos maandag gewaarschuwd dat zijn troon onder druk zou komen als hij zich niet ontdoet van Franco's instellingen en gaat onderhandelen met de oppositie. In een communique van het Centrale Partijcomitë wordt gezegd dat de verregaande politieke hervormingen welke de Koning beloofde tijdens zijn recente bezoek aan de Verenigde Staten gesteund dienen te worden door een serieus verlangen vooruit te gaan in de richting van democratie. Het comitë zegt met de Koning te willen praten over een pact als Juan Carlos de instellingen van Franco, zoals het Cortes (Parlement) opschort, vrije verkiezingen laat houden' en politieke gevangenen en ballingen volledige amnestie verleent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Spanje

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken