Bekijk het origineel

Intrede kand. J. W. Goossen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Intrede kand. J. W. Goossen

2 minuten leestijd

.

MASTENBROEK — Na een vakante periode van enkele maanden ontving de Hervormde gemeente zondag weer een eigen herder en leraar in de persoon van kandidaat J. W. Goossen uit Rijssen. Nadat de bevestiging had plaatsgevonden in de morgen dienst door ds. E. F. Vergunst van MiddeUiarnis (tekst Hand. 10:43, 43) deed ds. Goossen in de middagdienst zijn intrede

Als tekst voor deze bijzondere dienst had de predikant Handelingen 4:12 gekozen. ,,En de zaligheid is in geen Anderen, want er is ook onder de hemel geen andere Naam, die onder de mensen gegeven is, door Welke wij moeten zalig worden". Centraal in de predikatie stond dat de zaligheid ligt in het volbrachte borgwerk door den Heere Jezus Christus.

Na de predikatie volgden er diverse toespraken. Onder andere door de consulent ds. A. van de Vist van Genemuiden, ds. Mulder van Zwartsluis namens de classis en de burgemeester van Hasselt mr. P. Th. van Hout. Tenslotte sprak ouderling G. Pelleboer namens de kerkeraad een welkomstwoord en werd de gemeente verzocht ds. Goossen staande toe te zingen vers 1 en 4 uit de 121e psalm.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Intrede kand. J. W. Goossen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken