Bekijk het origineel

Lijdzaamheid

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Lijdzaamheid

2 minuten leestijd

De weg des Heeren met ons is gewoonlijk in de diepte, in donkerheid, in benauwdheid. In die weg leren wij Hem meest zoeken. Het hart wordt gedwee en buigzaam, ootmoedig en stil in de weg des kruises en der beproeving; hoe meer wij onszelve in de weg staan. te moeilijker wordt ons de weg. Oan is zij gemakkelijk, als wij ons verootmoedigen voor de Heere en niet vooruitbedingen: „Zo, zo wilde Ik het hebbenl"

Is onze ziel in Gode en Christus geborgen, Hij zal ook wel voor ons lichaam zorgen, want beide heeft Hij Zich met Zijn dierbaar bloed ten eigendom gekocht.

Laat ons van de Heere om die zielsgesteldheid bidden, dat wij ons alles onwaardig achten. Kwel er u niet over hoe het gaan zal. God zal zorgen voor Zijn goedertierene, wijze en vaderlijke beschikking. Al. wat de mensen verder met u doen zullen, zal niet anders zijn dan naar Zijn lietdewil en voor uw heilzaam bestel. Hij zal u niet laten opleggen of zelf opleggen of Hij zal u kracht schenken.

Wien de Heere Jezus liefheeft, dien verwaardigt Hij te delen in Zijn tijden, om hem eens te doen delen in Zijn heerlijkheid.

Dies goede moed — zie niet op het zichtbare; want dat gaat voorbij. Maar tracht naar het Koninkrijk Gods en naar Zijne gerechtigheid. Uit de donkerheid schept de Heere licht. Houd aan met bidden en met het leren van des Heeren Woord, hetwelk is een lamp voor onze voet. ,,Indien Uwe wet niet ware geweest al mijn vermaking", zegt David, „ik ware in mijn druk al lang vergaan"

Uit brieven van dr. H. F. Kohlbrugge

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Lijdzaamheid

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken