Bekijk het origineel

Carter ligt voor op Ford

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Carter ligt voor op Ford

Opiniepeiling in VS

2 minuten leestijd

NEW YORK — Jimmy Carter, die vrijwel zeker de Democratische kandidaat zal zijn bij de presidentsverkiezingen in november, zal blijkens een opiniepeiling van de televisiemaatschappij NEC geen moeite hebben met president Ford; als deze kandidaat wordt van de Republikeinen.

Als de verkiezingen nu zouden worden gehouden, zou Carter kunnen rekenen op 52 pct van de stemmen, terwijl Ford niet verder zou komen dan 37 pct. Als hij het in november zou moeten opnemen tegen oud-gouverneur Ronald Reagan van Californië, zou de uitslag zelfs 55 tegen 32 pct zijn in het voordeel van de democratische oud-gouverneur van Georgia.

Uit de opiniepeiling blijkt voorts dat Carter in de Zuidelijke Staten bijna dertig punten op Ford voorligt. Van de Republikeinse kiezers sprak 52 pet zich uit voor Ford en 33 pct voor Reagan. Wanneer geen van deze twee op de Republikeinse Conventie zou worden gekozen, zou ruim 40 pct van de Republikeinen de voorkeur geven aan de democraat Carter, aldus het meningsonderzoek van NBC.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Carter ligt voor op Ford

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken