Bekijk het origineel

Barakken voor studenten in Wageningen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Barakken voor studenten in Wageningen

2 minuten leestijd

WAGENINGEN — De kamernood onder de studenten in Wageningen zal komend seizoen catastrofale vormen aannemen, indien niet zeer snel een oplossing wordt gevonden. Na een intensieve kamerzoekactie in Wageningen en plaatsen in de straal van vijftien kilometer daaromheen, ziet het er naar uit dat in augustus zeker vierhonderd eerstejaars geen onderdak zullen kunnen vinden. De stichting studentenhuisvesting en het college van bestuur van de LH gaan nu na, of het mogelijk is binnen enkele maanden voor zoveel mensen barakken te bouwen. Gedacht wordt aan twintig barakken voor telkens twintig studenten, die gedurende vijfjaar dienst zouden doen.

Momenteel is een studentenwoontoren in aanbouw, die in september 1977 zover gereed zal zijn zodat daar dan tweehonderd studenten in kunnen trekken. In de maanden daarna zal dit project successieveijk nog ongeveer vierhonderd kamers opleveren. Daarmee zullen de te verwachten studenten echter nog bij lange na niet gelïuisvest zijn. Volgens de jongste prognoses zullen in 1980 meer dan duizend studenten geen kamer kunnen vinden, als niet zo spoedig mogelijk met de bouw van nieuwe projecten wordt begonnen. Vandaar dat de stichting studentenhuisvesting voorbereidingen treft voor nog een woontoren en voor twee laagbouwprojecten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 11 Pagina's

Barakken voor studenten in Wageningen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 11 Pagina's

PDF Bekijken